Schoonmaakbedrijf De Spons 06-51393704 info@de-spons.nl
Bel ons De Spons
Waarom is schoonmaken belangrijk?

Wat is schoonmaken? 
Schoonmaken is het verwijderen van vuil en andere elementen die storend zijn voor mens en dier, materiaal en/of omgeving.

Waarom is schoonmaken nodig? 

Schoonmaken is belangrijk voor de hygiëne. Een hygiënische omgeving ziet er niet alleen schoon uit voor het oog, maar voorkomt ook dat mensen het slachtoffer worden van schadelijke stoffen en organismen die ziekte en bederf veroorzaken. Omdat vuil een voedselbron vormt voor bijvoorbeeld bacteriën, mijten en schimmels kunt u in feite al een goede hygiëne bereiken door heel goed schoon te maken.

Waarom gebruikt men schoonmaakmiddelen? 

Schoonmaakmiddelen worden gebruikt, omdat alleen droge reiniging of schoonmaken met water niet altijd voldoende schoonmaakt. Kijk voor meer informatie bij Achtergrondinformatie/Wassen en reinigen.

Hoeveel tijd is een gemiddeld Nederlands gezin per week kwijt aan schoonmaken? 

Volgens een onderzoek van het bedrijf Sorbo kost schoonmaken tegenwoordig gemiddeld 12,5 uur per week. Dat is de helft van de tijd die het huishouden dertig jaar geleden kostte. De 12,5 uur is als volgt verdeeld over activiteiten:

- wassen, strijken, was vouwen: ruim 4 uur
- stofzuigen: ruim 1,5 uur
- dweilen: 1 uur
- afstoffen: 1,5 uur
- ramen wassen: 0,5 uur
- wc/badkamer: ruim 2,5 uur
- afwas: minder dan 1 uur (vaatwasser); of ruim 4 uur (handafwas)
(bron: De Telegraaf, 7 februari 2006)

Kan ik soda gebruiken om mee te koken? 

Nee, u moet soda niet gebruiken in recepten. Soda heet officieel natriumcarbonaat. U vindt het in het schap met schoonmaakmiddelen in de supermarkt. Dit product mag u niet gebruiken voor voeding, maar u kunt er wel mee schoonmaken. Soda is alkalisch: het heeft een hoge pH en werkt daardoor goed tegen vettig vuil. Soda is ook effectief tegen nare luchtjes, bijvoorbeeld in de koelkast.

'Baking soda' is een heel ander product. De officiële naam is natriumbicarbonaat. In het Nederlands wordt het ook wel zuiveringszout genoemd, of dubbelkoolzure soda. In combinatie met een zuur (bijvoorbeeld karnemelk) ontstaat er koolzuurgas, waardoor bijvoorbeeld brooddeeg rijst. Dubbelkoolzure soda is te koop bij drogisten, apotheken, reformwinkels en toko's.

 


Laatste tweets
Onderwerpen
Meest recente artikel
Fotoalbum
Lijst met albums
Vloeren onderhoud

Diverse vloeren

Speciale projecten

Allerlei voorbeelden van leuke en speciale projecten

Kantoren schoonmaken

Projecten en werkzaamheden

Huis schoonmaken

Foto's van werkzaamheden tijdens de woning schoonmaak

Gevel reiniging

Het reinigen van gevels

Foto van de natuur.

Foto's van de natuur.