Schoonmaakbedrijf De Spons 06-51393704 info@de-spons.nl
Bel ons De Spons
Schoonmaken in huis, informatie.
Schoonmaken in huis.


Voor het schoonmaken van uw huis bestaat een breed scala aan producten.

Allesreinigers of multireinigers 
Deze producten kunt u gebruiken om harde oppervlakken schoon te maken.

Sanitair en badkamerproducten
Speciale producten voor gebruik in het toilet of de badkamer bevatten oppervlakteactieve stoffen die vuil en vet verwijderen. Zure reinigers zijn geschikt om kalkaanslag en urinesteen weg te krijgen uit de toiletpot. Ze zijn wat dikker, waardoor ze effectiever kunnen inwerken op de kalk en de urinesteen. U kunt ook een schuurmiddel gebruiken om vuil of kalk weg te poetsen. Op plaatsen waar u niet goed kunt poetsen, kunt u een bleekreiniger gebruiken om het vuil weg te bleken.

Let op: gebruik nooit een zure reiniger in combinatie met een chloorbleekmiddel, omdat er dan chloorgas kan ontstaan dat schadelijk is voor de gezondheid. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking, en lees ook goed op welke materialen u een bepaalde reiniger kunt gebruiken.

Algemene schoonmaaktips voor toilet en badkamer
- verwijder kalkaanslag: dit maakt een oppervlak ruwer, waardoor vuil gemakkelijker aan het oppervlak hecht
- verwijder zichtbaar vuil: waar vuil is, kunnen bacteriën groeien
- houd het toilet en de badkamer zo droog mogelijk: micro-organismen, zoals bacteriën of schimmels, gedijen goed in vochtige omstandigheden
- denk aan het schoonmaken (minimaal wekelijks) van deurklink en kraan; vervang ook de handdoek regelmatig

Bleekreinigers
Bleekreinigers zijn handig om vuil te verwijderen waar dat door mechanisch poetsen niet lukt, bijvoorbeeld op een plaats waar u niet goed bijkomt. Bleekreinigers zijn namelijk in staat om zonder beweging, dus op een statische manier, vuil weg te bleken. Een bekend bleekmiddel is natriumhypochloriet. Daarnaast zijn er zogenaamde chloorvrije bleekreinigers, die waterstofperoxide bevatten.

Toiletblokjes
Toiletblokjes worden in de toiletpot gehangen. Bij iedere spoeling komt dan een bepaalde hoeveelheid werkzame stof vrij. Toiletblokjes voorkomen dat kalk en urinesteenaanslag zich afzetten in de pot en zorgen voor een frisse geur in het toilet. 

Toiletblokjes zijn er tegenwoordig in veel verschillende vormen, bijvoorbeeld als steentje, vloeibaar of als gel. Tegenwoordig zijn er ook toiletblokjes met twee verschillende vloeistofruimten. De ene ruimte bevat de vloeistof met een reinigende eigenschap en de andere ruimte de parfumerende ingrediënten.

Van de meeste toiletblokjes zijn navulverpakkingen beschikbaar die u zelf in de houder moet plaatsen. Het is belangrijk om daarna uw handen te wassen.

Luchtverfrissers
Luchtverfrisser is een product in vaste of vloeibare vorm dat gebruikt wordt om een aangename atmosfeer in een ruimte te creëren of om onaangename geuren te verdringen. Hierbij horen ook de luchtverfrissers op batterijen of in het stopcontact.

Bron: nvz.nl

Laatste tweets
Onderwerpen
Meest recente artikel
Fotoalbum
Lijst met albums
Vloeren onderhoud

Diverse vloeren

Speciale projecten

Allerlei voorbeelden van leuke en speciale projecten

Kantoren schoonmaken

Projecten en werkzaamheden

Huis schoonmaken

Foto's van werkzaamheden tijdens de woning schoonmaak

Gevel reiniging

Het reinigen van gevels

Foto van de natuur.

Foto's van de natuur.