Schoonmaakbedrijf De Spons 06-51393704 info@de-spons.nl
Bel ons De Spons
Grindtegels en terrastegels schoonmaken

Grindtegels schoonmaken.

      

Schoonmaakbedrijf De Spons : De grindtegel kun je het beste gewoon schoonmaken met algenverwijderaar of bleekmiddel. Je doet een flinke scheut in een emmer water, en gooit dit over de tegels. Je wacht een paar minuten en begint te schrobben met een bezem. Dit lijkt veel werk, maar eenmaal begonnen, gaat het vrij snel. Als je van te voren weet dat het een paar dagen droog blijft, kun je het ook laten opdrogen, en dan met een harde bezem de tegels grondig vegen. De aanslag is dan al grotendeels losgeraakt. Onze aanbeveling is om dit in gedeeltes te doen. Gewoon elke avond een uurtje. Dan is het resultaat mooier.

Makkelijker is natuurlijk met de hoge druk reiniger, maar nadeel is dat de vloer beschadigt. En door het opspattende water wordt de rest van je tuin een chaos. Ook krijg je strepen op je tegels, of je moet wel heel secuur te werk gaan. De strepen geven een kleurverschil. Om dit te voorkomen is haast een onmogelijk klusje, vooral als je een groot oppervlakte moet schoonmaken.

Bij droog weer boven de 15 graden Celsius is het makkelijker omdat het dan beter intrekt. Bij natte tegels mengt het schoonmaakmiddel zich meer. En bij droog weer, werkt het schoonmaakmiddel nog door. Mos en groene aanslag gaan dan grondig dood, omdat ze geen voeding meer krijgen.

Lees verder bij de kop: "Groene aanslag verwijderen".

Groene aanslag verwijderen.

Voor het verwijderen van groene aanslag, is het handig om te weten hoe het ontstaat. Algen groeien het beste op plekken, waar het lang nat en vochtig blijft. Vooral in de koude periodes. Tegels, schuttingen, beplatingen, balkons, buitenmuren, alles kan verkleuren. Algen gedijen dus het beste op allerlei oppervlakten in vochtige omgevingen. Het is niet schadelijk, alleen het verkleurt de oppervlakten en kan tegels erg glad maken.

Men wil dit graag verwijderen, omdat het er lelijk uitziet. Dit kan met een hoge drukreiniger. Maar wij willen dit toch afraden, omdat je het heel secuur moet doen, om geen kleur verschil te krijgen. Ook is het gevaarlijk op balkons, omdat het vocht onder het kozijnlood kan komen. Hierdoor is de mogelijkheid aanwezig, dat het langs het behang naar beneden loopt. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Om dit te voorkomen is het beter de delen te besprenkelen,( gieter / spuit is makkelijk) met anti-algenmiddel. Het een dagje in laten trekken (bij droog weer), en daarna verder behandelen. Tegels evt. nabehandelen met bleekmiddel (uitkijken voor de kleren). Helaas moet er wel geboend en geschrobd worden! Maar de middelen helpen u daar wel bij.

Beplatingen kunt u het beste met een zachte bezem doen. Het water laten uitlekken en met een doekje afnemen. Kunststofkozijn kunt u ook extra beschermen met een soort waslaag, nadat het is schoongemaakt. In kunststof kan het "weer" gaan zitten. Net als in kleding. Alles bijelkaar is het verstandig in januari alvast het ergste voor te behandelen, om het in april af te maken. Anders kan het onbegonnen werk worden. En dan moet u zo'n duur schoonmaakbedrijf inhuren ...

Laatste tweets
Onderwerpen
Meest recente artikel
Fotoalbum
Lijst met albums
Vloeren onderhoud

Diverse vloeren

Speciale projecten

Allerlei voorbeelden van leuke en speciale projecten

Kantoren schoonmaken

Projecten en werkzaamheden

Huis schoonmaken

Foto's van werkzaamheden tijdens de woning schoonmaak

Gevel reiniging

Het reinigen van gevels

Foto van de natuur.

Foto's van de natuur.