Schoonmaakbedrijf De Spons 06-51393704 info@de-spons.nl
Bel ons De Spons
Auto wassen en poetsen

Auto wassen en poetsen

Vrijwel iedereen wast wel eens zelf de auto. Maar hoe doe je dat nou echt goed?

auto wassen 2011

Als je zelf geen hogedrukspuit hebt, is het handig om naar een goede wasbox te gaan. Zorg dat je de volgende zaken bij je hebt:

emmer, spons, zeem, schilderskwast, steekborstel, shampoo, insectenreiniger, velgenreiniger, spiritus, azijn en een rol (wc) papier.

 TIP: Was de auto altijd in de lengte. Want draaiende bewegingen veroorzaken 'spinnenwebben' in de lak.

  • Spuit de voorzijde (droge auto!) in met insectenreiniger. Laat het spul even inwerken.
  • Spuit de auto af met een hogedrukspuit. De insecten zullen verdwijnen.
  • Maak de velgen schoon met speciale velgenreiniger. Gebruik een schilderskwast om de reiniger goed te verdelen. Maak met een steekborstel ook goed de achterzijde van de velgen schoon. Daarmee voorkom je onbalans aan de wielen.
  • Was de rest van de auto met een hogedrukreiniger. Houdt een veilige afstand, zo'n 20 centimeter, om de lak niet onnodig te beschadigen.
  • Nu heb je de ouderwetse emmer met shampoo nodig. Gebruik een grote zachte spons. Was de auto in de lengte. Want als je draaiende bewegingen maakt en de auto staat in de zon, krijg je zogenaamde spinnenwebben in de lak.
  • Spoel de auto af met de hogedrukreiniger.
  • Droogzemen. Doe een dopje azijn in het zeemwater. Daarmee ontkalk je het water en kun je streeploos zemen zonder kalkresten achter te laten op de lak.

Om de ruiten schoon te maken, gebruik je glasreiniger op alcoholbasis. Ook hier geldt: reinig de ruiten in de lengte. Als je dat hebt gedaan, pak je een andere droge doek om de ruiten droog te wrijven.

Voor hardnekkige vlekken nog een paar handige tips:

Ligt er hars op de lak, dep de plek met een beetje brandspiritus. Je haalt de hars dan zo weg. Vogelpoep? Pak een stukje wc-papier, leg dat op de plek en maak het papier goed nat met water. Een paar minuutjes laten liggen, eraf trekken en weg is de vogelpoep.

 

Bron: ANWB.nl

Je auto poetsen is een taak die niet vergeten moet worden. Auto’s zien er een stuk beter uit wanneer ze mooi schoon zijn. Maar waar moet je nou eigenlijk zoal op letten wanneer je ervoor kiest om je auto te poetsen?

Auto poetsen, wat is het?
Het poetsen van een auto is iets dat door veel auto eigenaren wordt overgeslagen. Poetsmiddelen hebben de taak om de lak van de auto en de glans te beschermen en verbeteren. Het oppoetsen moet dus zeker af en toe worden gedaan. De auto zal er dan weer als nieuw uit zien. Een auto poetsen is wat milder dan polijsten, maar biedt zeker wel resultaat.

Auto wassen
Voordat je de auto gaat poetsen, moet je de auto wassen. Zorg dat de auto goed schoon is. Voorkom dat er vuil in het poetsmiddel terecht komt, want dit is niet goed voor de auto.

Poetsmiddelen
Autopoetsen

Er zijn verschillende poetsmiddelen en meestal bevatten ze milde schuurdeeltjes. De deeltjes zorgen ervoor dat roestvlekken worden verwijderd. Ook zorgen de deeltjes ervoor dat er een mooie glans op de auto komt. De poetsmiddelen kun je in de meeste autospeciaalzaken vinden. Denk aan bijvoorbeeld de Halfords.

Auto poetsen met poetsmachine
Je kunt er ook voor kiezen om een poetsmachine te gebruiken wanneer je de auto gaat poetsen. Deze machines kun je ook gebruiken voor het polijsten van een auto. De meeste machines kennen meerdere standen. Het poetsen van een auto met een poetsmachine maakt de klus een heel stuk gemakkelijker.

Tips voor het poetsen van een auto
Wanneer je de auto gaat poetsen, moet je opletten dat het poetsmiddel niet terecht komt op plaatsen die je niet of moeilijk kunt polijsten. Breng daarbij de was of het poetsmiddel altijd in dunne lagen aan. Zorg ervoor dat de lagen niet te dik zijn. Je kunt beter een paar dunne lagen aanbrengen in plaats van één laag die veel te dik is. In de wintermaanden kun je beter niet de auto poetsen. De ideale temperatuur om een auto te poetsen is namelijk tussen de 12,5 en de 30 graden.

Auto laten poetsen
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te laten poetsen, bijvoorbeeld door een professional. Je kunt de auto dan ook meteen laten wassen en polijsten.

Bron:Autopoetsen.infoLaatste tweets
Onderwerpen
Meest recente artikel
Fotoalbum
Lijst met albums
Vloeren onderhoud

Diverse vloeren

Speciale projecten

Allerlei voorbeelden van leuke en speciale projecten

Kantoren schoonmaken

Projecten en werkzaamheden

Huis schoonmaken

Foto's van werkzaamheden tijdens de woning schoonmaak

Gevel reiniging

Het reinigen van gevels

Foto van de natuur.

Foto's van de natuur.